Головна » 2024 » Квітень » 15 » Пломеніє сад Михайла Коцюбинського від червоних тюльпанів...
Пломеніє сад Михайла Коцюбинського від червоних тюльпанів...
12:47

Пломеніє сад Михайла Коцюбинського від червоних тюльпанів… А придивившись, можна побачити й інші кольори: рожеві, бордові, жовті квіти теж прикрашають садок Коцюбинського. Запрошуємо вас на екскурсію до цієї оази краси та квіткових ароматів! А поки обиратимете час для відвідин музею, пропонуємо вам познайомитися з кількома переказами, що розповідають про виникнення цієї квітки.

Тюльпан – доволі красива квітка. Тому зовсім не дивно, що про неї існує багато легенд. Так, у Персії вважали, що червоний тюльпан виріс на місці, де загинув принц Фархад, стрибнувши зі скелі в прірву. Зробив він це через те, що повірив у чутки про смерть своєї коханої Ширін. Через це червоний тюльпан вважають символом пристрасної любові.

Що ж стосується жовтого тюльпана, то люди здавана вірили, що в ньому сховалося щастя. Та відкрити квітку, щоб дістатися цього щастя, зможе тільки людина із чистим серцем. І вдалося це зробити лише маленькому хлопчику, щира усмішка та сміх якого зруйнували чари. Відтоді жовтий тюльпан вважають символом радості й оптимізму.




QR-код посилання на сторінку.
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.




Категорія: Публікації | Переглядів: 43 | Додав: marije4ka07 | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 0
avatar
Вітаю Вас Гість